Uitzending
Radar - 14-1-2019

14-1-2019

Radar

1385 x bekeken | 0 reacties
6
In mei 2018 kondigt Nationale Nederlanden aan dat ze de risico-opslag vanaf eind 2018 verlaagt op de hypotheekrente. Dat is goed nieuws voor mensen die hun hypotheek gedeeltelijk hebben afgelost of waarvan de waarde van het huis hoger is dan de hypotheekschuld. Totdat diezelfde mensen onlangs het bericht krijgen dat Nationale Nederlanden het toch niet gaat redden en de klanten moeten wachten tot het tweede kwartaal van dit nieuwe jaar. Klanten lopen daardoor honderden euro's per jaar mis. De vraag is nu of Nationale Nederlanden het verlagen van de risico-opslag van het tweede kwartaal met terugwerkende kracht gaat compenseren.

Je zus heeft een nieuwe telefoon en stuurt je een app met de vraag of je zo snel mogelijk een rekening van 2.000 euro voor haar wil voorschieten. Zonder aarzelen maak je geld over. Pas later kom je erachter dat je niet met je zus te maken hebt, maar met een oplichter. Oplichting via whatsapp neemt in grote mate toe. Hoe kan je als consument voorkomen dat je erin trapt?

De AVG stoort zich aan bedrijven en instanties die doorslaan in het beschermen van privacy van burgers.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 14 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie