Uitzending
Radar - 11-3-2019

11-3-2019

Radar

1104 x bekeken | 0 reacties
7
Een zonnebankje pakken blijft onverminderd populair. En dat terwijl het aantal gevallen van huidkanker in Nederland blijft toenemen. In een aantal landen is er om die reden een verbod op zonnebanken en heeft ook de gezondheidsraad van onze zuiderburen geadviseerd de zonnebanken in de ban te doen. Er gaan geluiden op om ook zo'n verbod in Nederland te implementeren. Maar gaat het ook die kant op?

Ze lijken op harddrugs, maar zijn het net niet: designerdrugs. Door een verandering van één van de moleculen valt zo'n drug niet onder de Opiumwet en kan de politie er niet op handhaven. Dat geldt ook voor 3MMC. Je kunt het slikken, snuiven en drinken. Het heeft een stimulerende werking, je omgeving wordt intenser en je kunt er zelfs van gaan hallucineren. Maar je kunt er ook oververhit door raken en je hartslag en bloeddruk kunnen stijgen. Het gebruik ervan is dus niet zonder gevaar en ook nog eens heel makkelijk verkrijgbaar. Over de regelgeving rondom designerdrugs.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 11 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie