Uitzending
Podium Witteman - 6-12-2015

6-12-2015

Podium Witteman

2087 x bekeken | 0 reacties
5
Met Eric Corton, dirigent Ton Koopman, meesterpianist Marc-André Hamelin, violiste Diamanda Dramm en Theo Loevendie.

Groningen eert poplegende David Bowie met een museumtentoonstelling en een symfonisch programma bij het Noord Nederlands Orkest. Diskjockey en muziekkenner Eric Corton vertelt hoe fantastisch de songs van Bowie klinken als ze worden gespeeld door een symfonieorkest.

De beroemde organist en dirigent Ton Koopman begon zijn muzikale loopbaan als zesjarige jongenssopraan in het katholieke koor in zijn geboortestad Zwolle. Dit jaar dirigeert Koopman de kerstvoorstelling van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Hij praat over zijn ervaringen als jonge koorzanger en hoe zinvol het is dat kinderen zingen.

Componist Theo Loevendie presenteert het jonge viooltalent Diamanda La Berge Dramm. Zij won dit jaar een Anton Kersjesbeurs en vertolkt een werk dat Loevendie ooit schreef voor haar lerares Vera Beths.

De Canadese meesterpianist Marc-André Hamelin speelt Claude Debussy.

Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Eric Corton, Ton Koopman, Theo Loevendie en Vera Beths te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 6 december door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie