Uitzending
Podium Witteman - 20-12-2015

20-12-2015

Podium Witteman

1658 x bekeken | 0 reacties
6
In Podium Witteman vlak voor Kerst de eerste van drie speciale uitzendingen met gastsamenstellers. Sopraan Roberta Alexander bijt het spits af.

De Amerikaanse sopraan Roberta Alexander woont sinds 1972 in Nederland. Ze is nog volop actief maar mag al terugblikken op een indrukwekkende carričre.

Carričre
Roberta maakte furore in de jaren ’80 bij de grote operahuizen in Amerika en Europa. Trad op met de groten der aarde als Leonard Bernstein en Bernard Haitink.

Onlangs zong ze nog de rol van Gräfin in Mozarts ‘Le nozze di Figaro’ met het Orkest van de 18de Eeuw. Volgend jaar zingt ze weer in de MET in New York.

Gastsamensteller
Roberta Alexander vertelt over haar inspiratiebronnen zoals de alt Marian Anderson, de zwarte klassieke zangeres die zich inzette voor de Civil Rights Movement. Ze betuigt haar liefde voor de jazzmuziek en soulzangeres Aretha Franklin. En kijkt terug op de inauguratie van president Obama.

Roberta zingt een oud Amerikaans lied met harpiste Lavinia Meijer en samen met haar vriendin sopraan Claron McFadden een duet uit ‘Wonderful Town’ van Leonard Bernstein.

Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer treden op.

Fuse is te gast.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 20 december door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie