Uitzending
Podium Witteman - 1-11-2015

1-11-2015

Podium Witteman

2400 x bekeken | 0 reacties
7
Te gaste deze week: Sopraan Charlotte Margiono, componiste Mayke Nas en hoornist Felix Klieser

50 jaar De Nationale Opera
Dit jaar bestaat De Nationale Opera vijftig jaar. Sopraan Charlotte Margiono zingt tijdens het DNO-jubileumgala op 5 november. Een interview over haar bewogen carrière bij de opera in Amsterdam en een optreden.

Hoornist
De Duitse hoornist Felix Klieser is geboren zonder armen, maar dat belet hem niet een groot musicus te worden. Hij is in Duitsland gelauwerd met prestigieuze muziekprijzen. Hij bespeelt zijn instrument met zijn tenen en speelt een Romance van Saint-Saens.

Kettingcompositie
Componist Mayke Nas neemt het estafettestokje over van Reza Namavar, Theo Loevendie en Willem Jeths bij de gezamenlijke kettingcompositie.

Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Willem Jeths, Theo Loevendie, Reza Namavar en Charlotte Margiono te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 1 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie