Uitzending
Podium Witteman - 8-11-2015

8-11-2015

Podium Witteman

2453 x bekeken | 0 reacties
7
Met violiste Isabelle van Keulen, harpiste Juliana Myslov en haar ontdekker Remy van Kesteren, componist Willem Jeths en het Groot Omroepkoor
- Topvioliste Isabelle van Keulen speelt tango. Ze ontmoette haar echtgenoot via tangomuziek en nu spelen ze samene in het Isabelle van Keulen Ensemble. Hun tweede cd, Grand Tango!, is net verschenen.
- Componist des Vaderlands Willem Jeths schrijft vanwege de schrijnende vluchtelingencrisis een koorlied voor het Groot Omroepkoor, op tekst van dichter Rodaan al Galidi, zelf voormalig vluchteling uit Irak. Titel: Ter Troost.
- Vorig jaar won de Britse harpiste Juliana Myslov de Dutch Harp Competition 2014. Remy van Kesteren, oprichter van het Dutch Harp Festival waarin het concours plaatsvindt, raakt niet uitgesproken over haar. ‘Buitengewoon muzikaal. Ik sloeg steil achterover van haar spel.’
- Het Matangi Kwartet speelt het mooiste deel uit de zestien strijkkwartetten van Beethoven.
Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Al Galidi, Remy van Kesteren, Willem Jeths en Isabelle van Keulen te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 8 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie