Uitzending
Podium Witteman - 13-12-2015

13-12-2015

Podium Witteman

1753 x bekeken | 0 reacties
6
Met de beste stationspianist van Nederland, een meezing-Messiah van Händel, het Cello8tet met muziek van Pärt en de 15-jarige dirigent Johannes Asfaw.

Op tien Nederlandse treinstations staan piano’s waar reizigers op mogen spelen. En dat doen ze massaal. Floris Kortie ging op zoek naar de beste stationspianist van Nederland en heeft hem gevonden. De winnaar treedt op in de studio.

Nicholas Mansfield dirigeert in het Amsterdamse theater Carré een uitverkochte meezing-Messiah. Dit koorstuk van Händel is razend populair rondom de kersttijd. Onder Mansfields leiding zal in Podium Witteman iedereen gezamenlijk het Hallelujah aanheffen.

Het Cello8ctet brengt een eerbetoon aan Arvo Pärt. Deze week was de 80-jarige Estse componist op bezoek in Nederland om samen te werken met het Cello8octet. In Podium Witteman klinken twee Antifonen.

En een gesprek met de 15-jarige pianist en dirigent Johannes Asfaw. Hij is een van de grote Nederlandse muziektalenten. Hij praat over zijn toekomstdromen en speelt en dirigeert het Derde Pianoconcert van Beethoven.

Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 13 december door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie