Uitzending
Podium Witteman - 15-11-2015

15-11-2015

Podium Witteman

2054 x bekeken | 1 reacties
8
Met Colette Noel, de weduwe van Simeon ten Holt, componist Jacob ter Veldhuis, pianist Nicolas McCarthy en zanger Filip Jordens
- Colette Noel, weduwe van componist Simeon ten Holt. Hij schreef het wereldberoemde Canto Ostinato. Van het pianostuk bestaan tal van bewerkingen. Het Haagse Residentie Orkest laat er nu ook een orkestversie van maken. Via crowdfunding kunnen liefhebbers een maat van het werk kopen. Pianisten Daphne Keune en Robert Lambermont spelen een deel uit het Canto Ostinato.
- Componist Jacob ter Veldhuis is de vijfde componist op rij die meewerkt aan de Kettingcompositie. Hij neemt het stokje over van Mayke Nas. Fuse voert zijn nieuwe bijdrage uit.
- Nicolas McCarthy is zonder rechterhand geboren. Hij speelt echter voortreffelijk piano met zijn linkerhand, waaronder het beroemde pianoconcert van Maurice Ravel. Zijn cd Solo is gevuld met bewerkingen voor de linkerhand.
- Brel-vertolker Filip Jordens komt optreden en zingt het lied Je suis un soir d’été.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 15 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie