Uitzending
Podium Witteman - 22-11-2015

22-11-2015

Podium Witteman

2281 x bekeken | 2 reacties
5
Met Marte Röling, Jos van Veldhoven, Frederieke Saeijs, Bram van Sambeek en het Berlage Saxofoon Kwartet
- Kunstenaar Marte Röling tekende een nieuw portret van J.S. Bach, in opdracht van Jos van Veldhoven. In de uitzending onthult ze het kersverse portret! Leden van de Bachvereniging spelen een deel uit het vijfde Brandenburgse Concert van Bach
- Violiste Frederieke Saeijs speelt op een bijzonder instrument, gebouwd door Pietro Guarneri in 1725. Deze viool heet de ‘Ex-Reine Elisabeth’, omdat hij ooit eigendom was van de Belgische koningin Elisabeth (1876-1965). De vorstin kreeg daarop les van de beroemde violist Eugčne Ysa˙e. Saeijs vertolkt op haar nieuwe album de zes sonates voor viool solo van Ysa˙e.
- Bram van Sambeek breekt een lans voor zijn instrument: de fagot. Hij speelt met zijn ensemble de blues én Vivaldi.
- Het Berlage Saxofoon Kwartet ontvangt begin december de Anton Kersjes Prijs voor jonge, talentvolle musici. Het viertal speelt een bewerking van een pianostuk van Edvard Grieg.
Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Marte Röling en Bram van Sambeek te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 22 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie