Uitzending
Podium Witteman - 20-9-2015

20-9-2015

Podium Witteman

2378 x bekeken | 0 reacties
6
Met Componist des Vaderlands Willem Jeths en Prof. Dr. Pieter van Vollenhoven

In Podium Witteman, het wekelijkse muzikale feest van de NTR op zondag, ontvangt presentator Paul Witteman deze week Willem Jeths, Componist des Vaderlands. Komend najaar maakt hij samen met vier Nederlandse componisten voor het huisensemble FUSE een Kettingcompositie.

Om de week draagt een van de deelnemende componisten een klein stukje bij aan een nieuwe compositie, die door FUSE wordt uitgevoerd. De componisten zijn: Willem Jeths, Theo Loevendie, Reza Namavar, Mayke Nas en Jacob ter Veldhuis. Op 29 november wordt het stuk gepresenteerd.

Verder te gast in de studio prof. dr. Pieter van Vollenhoven. Op Radio 4 krijgt ook dit jaar de Hart&Ziel Lijst weer volop aandacht. Luisteraars worden opgeroepen om hun verhaal bij hun favoriete klassieke muziekstuk te vertellen. Van Vollenhoven is liefhebber van George Gershwin, in het bijzonder Rhapsody in Blue en is van mening dat dit stuk wel wat hoger op de lijst mag komen te staan.

Zangeres Tania Kross komt een ode aan de opera brengen. Want we kennen de grote operamelodieën beter dan we zelf weten – denk aan de reclames op televisie. Samen met Mike Boddé zingt zij een speciaal voor Podium Witteman samengestelde operamedley.

En als speciale gast komt Benjamin Clementine, de nieuwe muzikale boywonder van de popmuziek die de werelden van klassiek, jazz en Franse chansons bij elkaar brengt.

Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

In deze uitzending van Podium Witteman was Pieter van Vollenhoven te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 20 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie