Uitzending
Podium Witteman - 27-9-2015

27-9-2015

Podium Witteman

1987 x bekeken | 1 reacties
7
Met Maartje van Weegen, Camerata RCO, Michael Gieler, Thomas Beijer en Eric Vaarzon-Morel
Deze week in de uitzending:
- Maartje van Weegen houdt een warm pleidooi voor de counter-tenor Andreas Scholl. In de Hart en Ziel Lijst op Radio 4 wil zij voor deze zanger graag een plaats inruimen.
- Camerata RCO, het kamermuziekensemble van het Concertgebouworkest. Dramaturg Carel Alphenaar vertelt over de opera ‘Kaiser von Atlantis’ van de Joods-Oostenrijkse componist Victor Ullman. Ullman schreef deze satire op Hitler in Theresienstadt. Hij stierf in Auschwitz, maar zijn manuscript is zijn eigen leven gaan lijden.
- Pianist Thomas Beijer en gitarist Eric Vaarzon Morel praten over hun liefde voor de Spaanse muziek van Manuel De Falla en de flamenco. Natuurlijk laten ze ook flamenco horen.
- Sinfonia Rotterdam en het Laurens Collegium Rotterdam musiceren recht ons hart in met het Requiem van Fauré.
- Mike Boddé zit achter de piano en Floris Kortie – onze Klassieke Trendwatcher – praat Paul bij over de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek.
Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Maartje van Weegen, Thomas Beijer en Eric Vaarzon Morel te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 27 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie