Uitzending
Pauw - 24-11-2014

24-11-2014

Pauw

2845 x bekeken | 0 reacties
8
Marike Stellinga
Het klinkt als een Hollywood film: Matt Armstrong werkt als financieel expert en voorspelt, op basis van een zelfontworpen model, financiŽle crisis en oorlogen. Armstrong krijgt door zijn voorspellingen zelfs de CIA achter zich aan, omdat ze zijn code willen hebben. Hij belandt uiteindelijk op verdenking van fraude en samenzwering in de gevangenis. In de film The Forecaster vertelt hij zijn opzienbarende verhaal, ondersteund door archiefbeelden en interviews met zijn moeder, voormalige medewerkers en klanten. Hij voorspelt dat in 2015 de financiŽle markten ongekend onderuit zullen gaan. Econoom en adjunct-hoofdredacteur van het NRC, Marike Stellinga, bekeek voor Pauw de documentaire. Wat viel haar op en moeten we ons echt zorgen maken?

Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost en Rico Verhoeven
Waar Badr Hari vanwege zijn gedragingen buiten de ring voor vele Nederlanders de bekendste K-1-vechter is, is Peter Aerts voor de liefhebbers de beste. De drievoudig wereldkampioen is de ware ambassadeur voor deze vechtsport. Schrijvers DaniŽl Dee en Karel ten Haaf publiceerden al eerder het boek ĎK-1, van de schoonheid en de krachtí. Morgen verschijnt de biografie ĎPeter Aerts, The Dutch Lumberjackí. Jeroen praat vanavond met de vier kampioenen Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost en Rico Verhoeven over Peter Aerts en de kickbokssport.

Peter Lemaire en Elly Winkel
De vader van het 2-jarige meisje dat vorig jaar met haar opa en oma werd doodgereden, heeft vrijdag in de rechtbank een stoel naar de rechter gegooid. Hij deed dat nadat deze de verdachte een taakstraf van 120 uur had opgelegd. De uitspraak en de actie van de vader leidde dit weekend tot veel ophef. Pauw bespreekt de uitspraak vanavond met rechter Peter Lemaire en Elly Winkel van de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Elle van Rijn en Sander de Kramer
De Actieweek voor Giro 555 is begonnen. Nationaal en internationaal zijn vele acties voor de slachtoffers van ebola. Zo presenteerde Bob Geldof zijn nieuwe versie van Band Aid, met tal van internationale artiesten. De komende dagen worden scholen, sportclubs en bedrijven opgeroepen hun steentje bij te dragen. Vrijdag komt de Actieweek tot een climax als aan het eind van de actiedag alle zenders tegelijk live naar Beeld en Geluid schakelen voor de bekendmaking van de totale opbrengst van de Nationale Actieweek. Te gast bij Pauw zijn actrice Elle van Rijn en presentator Sander de Kramer. Hij is net terug uit Sierra Leone, waar hij werkte als assistent van het nationaal elftal en merkte dat de spelers als paria's werden behandeld.

In deze uitzending van Pauw waren Elle van Rijn, Ernesto Hoost, Sander de Kramer, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Marike Stellinga te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 24 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Pauw - Talkshow terug op NPO 1

    Talkshow terug op NPO 1

    29-9-2019

    Marike Stellinga Het klinkt als een Hollywood film: Matt Armstrong werkt als financieel expert en voorspelt, op basis van een zelfontworpen model, financiële crisis en oorlogen. Armstrong krijgt door zijn…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten