Uitzending
Pauw - 25-11-2014

25-11-2014

Pauw

2257 x bekeken | 0 reacties
7
Serge Weening
De 19-jarige Syriëgangster Aïcha is weer vrij. De onderzoeksrechter in Maastricht bepaalde vandaag dat de jonge vrouw nog wel verdacht blijft van deelname aan een terroristische organisatie. Aïcha raakte bekend omdat haar moeder haar uit Syrië zou hebben gehaald, wat het OM weer tegenspreekt. Volgens het OM heeft de moeder haar dochter opgewacht aan de Turks-Syrische grens. Pauw spreekt vanavond over terugkerende Syriëgangers met advocaat Serge Weening. Zijn kantoor staat Aïcha en nog zes anderen bij, die onlangs zijn teruggekeerd.

Sanne Jansen
Na bijna tien jaar worstelen met depressies, chronisch slaapgebrek en een borderline persoonlijkheidsstoornis maakte Sanne Jansen begin dit jaar een einde aan haar leven. In de film ‘Ik laat je gaan’ wordt Sanne door regisseuse Kim Faber gevolgd in de laatste weken voor haar dood. Samen met regisseuse Kim Faber schuift vader Hubert vanavond aan bij Pauw en vertelt hoe hij omgaat met de beslissing van zijn dochter.

Sharon Gesthuizen en Sietse Fritsma
Staatssecretaris Fred Teeven (VVD) weigert 250 extra Syrische vluchtelingen op te vangen. Hij legt daarmee de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer naast zich neer. Volgens Teeven vangt Nederland momenteel al heel veel asielzoekers op. Deze vluchtelingen moeten gehuisvest worden bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en daardoor moeten anderen nog langer wachten op een woning, vindt hij. Pauw spreekt erover met Sharon Gesthuizen (SP) en Sietse Fritsma (PVV). Gesthuizen noemt de actie van Teeven symboolpolitiek, Fritsma staat achter het besluit.

In deze uitzending van Pauw waren Sharon Gesthuizen en Sietse Fritsma te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 25 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie