Uitzending
Pauw - 21-11-2014

21-11-2014

Pauw

2238 x bekeken | 1 reacties
6
Vandaag deed de rechtbank in Amsterdam uitspraak in de zaak tegen galeriehouder Michiel van Eyck. Hij verkocht het boek Mein Kampf van Adolf Hitler, terwijl de verkoop van het boek al decennialang verboden is. Ondanks het verkoopverbod gaat verkoper van Eyck vrijuit. Nederland blijft ondertussen één van de weinige democratische landen waar de verkoop van Mein Kampf strafbaar is. Is dat goed of hoort dit boek eigenlijk in de boekhandel? We bespreken het met advocaat Gerard Spong en ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers.

De Bloeiende Maagden zijn terug van weggeweest met een nietsontziende komedie, geschikt voor iedereen die ooit uit wanhoop de mailbox van zijn geliefde kraakte of zichzelf terugvond met een mes bij het aanrecht en dacht: ik hoef me alleen maar om te draaien en te steken. Maar er is hoop. In hun luxe ‘relation resort’ bieden de Maagden u technieken om uw gemankeerd samenzijn om te toveren tot een passionele relatie. Wat die technieken zijn? Dat vertellen ze vanavond aan Pauw.

Lisanne Froon en haar vriendin Kris Kremers verdwenen op 1 april 2014 in de jungle van Panama. Na maanden in onzekerheid te hebben geleefd kwam eind juni het bericht dat er resten gevonden waren, die toebehoorden aan de twee Nederlandse vriendinnen. Martijn vertelt vanavond in PAUW hoe hij en zijn familie de afgelopen maanden hebben doorstaan en wat er in hun ogen met Lisanne gebeurd moet zijn.

Ze was mooi, jong en pas getrouwd, maar heeft Pamela Smart haar man vermoord? De eerste live uitgezonden rechtszaak hield de Amerikanen dagen in haar greep. Peter R. de Vries en Willem Bosch blikken vanavond terug op deze spraakmakende rechtszaak en bespreken IDFA-documentaire ‘Captivated: The Trials of Pamela Smart’.

In deze uitzending van Pauw waren Peter R. de Vries en Gerard Spong te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 21 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie