Uitzending
Pauw - 20-11-2014

20-11-2014

Pauw

2043 x bekeken | 2 reacties
7
Willem Bosch. Giovanca en Ad Visser b
Dat funk- en soulgod James Brown tijdens zijn gloriejaren van de vorige eeuw als de hardst werkende muzikant in de scene werd bestempeld, had hij onder meer te danken aan een moeilijke jeugd vol verwaarlozing en gebrek. Hij gebruikte die ellende, samen met zín uitzonderlijke talent en doorzettingsvermogen, als brandstof. Alex Gibney maakte een film over de zanger die deze week op het IDFA te zien is. De film werd mede geproduceerd door Mick Jagger. Pauw bespreekt de film met scenarioschrijver Willem Bosch. Giovanca en Ad Visser bekeken voor ons de film en vertellen vanavond waarom ze James Brown bewonderen.

Lodewijk Asscher
Minister Asscher organiseerde vandaag een bijeenkomst in de Ridderzaal met vertegenwoordigers van diverse religieuze en niet-religieuze organisaties. Aanleiding zijn de toegenomen spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen in ons land. Leden van verschillende Joodse, islamitische, christelijke en andere religieuze organisaties waren uitgenodigd. Ook komen er tientallen jongeren met verschillende achtergronden een aantal burgemeesters. Lodewijk Asscher en een aantal jongeren vertellen bij Pauw hun eigen ervaringen.

Gerard Spong en Tom Kleijn
Bill Cosby krijgt geen nieuw programma op de Amerikaanse tv-zender NBC, omdat hij weer beschuldigd is van seksueel misbruik. Ook worden alle herhalingen van vorige shows geschrapt. De ooit zo populaire acteur wordt door steeds meer vrouwen beschuldigd van aanranding. Gisteren besloot de online streamingdienst Netflix de uitzending van Cosby's laatste stand-upcomedyshow uit te stellen. 'Bill Cosby 77' zou vanaf 28 november beschikbaar zijn, maar wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wat moet Cosby doen nu hij zo onder vuur ligt? Pauw spreekt erover met advocaat Gerard Spong en Amerika-deskundige Tom Kleijn.

In deze uitzending van Pauw waren Ad Visser, Gerard Spong, Giovanca Desire Ostiana, Lodewijk Asscher en Tom Kleijn te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 20 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie