Uitzending
Pauw - 1-12-2014

1-12-2014

Pauw

1527 x bekeken | 0 reacties
8
Peter Plasman, Andre Seebregts, Tinka Veldhuis en Saskia Belleman
Vandaag werd de eerste Syriëganger, Maher H., veroordeeld tot drie jaar cel. Zijn vrouw, de 20-jarige Shukri F. werd vandaag vrijgesproken. Eerder werd voor F. een celstraf van vier jaar geëist, maar de rechtbank constateerde geen strafbare feiten. Ook vonden er vier pro forma zittingen plaats voor jihadronselaars uit Den Haag, onder andere Abou Moussa stond hiervoor terecht. De advocaat van Moussa, André Seebregts, pleit ervoor dat hij vrijgelaten wordt. Vanavond spreekt Jeroen met de advocaat van de veroordeelde Maher H., Peter Plasman, advocaat Andre Seebregts, terrorisme-expert Tinka Veldhuis en rechtbankverslaggever Saskia Belleman over de jihad processen.

Sanne Wallis de Vries
In het Luxor Theater in Rotterdam vond zaterdag de 49e editie van Cameretten plaats. In de finale van het prestigieuze cabaretfestival gingen Lize van Olden en Victoria Osborn (Oldenosborn) er van door met de juryprijs. “Een heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo.” Stelde de jury. Cabaretière Kiki Schippers sleepte zowel de publieksprijs als de persoonlijkheidsprijs in de wacht. Vanavond spreekt Jeroen met Sanne Wallis de Vries en de kersverse winnaressen.

Marith Rebel en Claudia Schoemacher,
Ze deed zich voor als Chantal, een moeder die de gevangenis in moet en hulp zoekt bij de gemeente voor haar kind. Maar op 1 gemeente na, werd ze door niemand geholpen. ‘Ronduit schokkend’ zegt Marith Rebel-Volp (PvdA) over haar belronde langs ruim vijftig gemeenten. Twee jaar geleden vond het voorstel van de partij om in elke gemeente een hulpverlener te belasten met het organiseren van de zorg voor deze kinderen, overal gehoor in Den Haag. Maar uit de belronde blijkt dat daar niks van terecht is gekomen. Vanavond spreekt Jeroen met Marith Rebel, Claudia Schoemacher, maakster van de serie ‘Je ouders in de lik’ en Justice en Chelina, wiens moeder allebei vast hebben gezeten.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 1 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie