Uitzending
Pauw - 17-9-2015

17-9-2015

Pauw

2071 x bekeken | 1 reacties
6
De politieke onervarenheid van Donald Trump kan levensgevaarlijk zijn voor de VS, stelde zijn concurrent Jeb Bush vannacht in een groot televisiedebat. Kandidaten van de Republikeinse partij vlogen elkaar daar in de haren over de economie en de veiligheid van het land. In het debat kreeg publiekslieveling Trump het zwaar te verduren. Volgens senator Rand Paul is hij een klein kind, omdat hij mensen aanvalt op basis van hun uiterlijk in plaats van op hun kwaliteiten. Toch lijkt Trump door het debat nog populairder te zijn geworden. Sofie van den Enk volgde het debat en doet verslag.

Er moeten voor vanavond nog 750 slaapplekken geregeld worden voor vluchtelingen. Het kabinet riep vanmiddag alle burgemeesters in Nederland daartoe op. De actie is nodig omdat de laatste dagen zo’n 700 vluchtelingen per dag erbij komen. Pauw spreekt erover met VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra, ondernemer Erik de Vlieger en VVD-raadslid Joey Engelen uit Weert. Hoe gaat de politiek met de nog steeds groeiende stroom vluchtelingen om en biedt de opvang kansen voor ondernemers? Te gast is ook journaliste Tahmina Akefi, zij vluchtte zelf uit Afghanistan.

Aanstaande zondag begint het derde seizoen van ‘Zondag met Lubach’. Waar velen niet in slaagde lukte Arjen Lubach wel: een satirische show neer zetten op Nederlandse bodem. Het programma zorgde al voor vele spraakmakende momenten en is een regelrechte hit. Arjen Lubach vertelt vanavond wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen.

Hij is dé musical- en theaterproducent van Nederland: Joop van den Ende. In februari wordt hij 74, maar aan met pensioen gaan denkt hij nog lang niet. Wel besloot hij onlangs een stapje terug te doen en verkocht 60% van zijn aandelen in zijn bedrijf ‘Stage Entertainment’. Daar werkt hij nu als artistiek adviseur. De musical ‘De Tweeling’ is zijn eerste productie in zijn nieuwe functie. Hoe kijkt Joop terug op zijn beslissing en hoe ziet hij de toekomst? Vanavond schuift hij aan.

In deze uitzending van Pauw waren Erik de Vlieger, Halbe Zijlstra, Joop van den Ende en Sofie van den Enk te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 17 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie