Uitzending
Pauw - 10-9-2015

10-9-2015

Pauw

1399 x bekeken | 0 reacties
5
Gisteravond is journaliste Fréderike Geerdink Turkije uitgezet. Volgens de Turkse autoriteiten omdat zij zich in verboden gebied zou hebben begeven. Geerdink werd opgepakt op de terugweg van een actie van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP waarvan ze verslag deed. "Een slechte zaak” noemt minister Bert Koenders de uitzetting van Geerdink. Vanavond schuift ze aan en vertelt ze haar verhaal.

De coalitie lag vandaag stevig onder vuur tijdens het asieldebat. Moeten er meer vluchtelingen in de regio worden opgevangen of niet? Blijft het bij de ruim 7200 vluchtelingen die Nederland opvangt of worden het meer in de toekomst? Moeten de grenzen dicht in Europa of is dat onhaalbaar? De oppositie wil weten hoe de asieldeal nu precies uitgelegd moet worden. Coalitiepartijen PvdA en VVD spreken elkaar tegen. PvdA-leider Samsom wil meer vluchtelingen in Europa opnemen, terwijl Halbe Zijlstra (VVD) juist zegt dat dit in de regio moet gebeuren. Pauw kijkt vanavond met SP-leider Emile Roemer terug op het debat en vraagt naar zijn oplossing.

Het derde seizoen van de successerie Overspel gaat vanavond van start. Met gemiddeld een miljoen aantal kijkers per aflevering kon een nieuw seizoen niet uitblijven. Eén van de populairste personages van de serie is de louche makelaar Couwenberg, die wordt gespeeld door Kees Prins. Vanavond is hij bij Pauw te gast en spreken we over het succes van de serie en zijn carrière. Op welke rollen zegt hij ja en nee?

Hij is de Nederlander die de schande van Oranje doet vergeten: Tom Dumoulin. De wielrenner uit Maastricht rijdt in de rode leiderstrui in de Vuelta en het zou kunnen dat hij na Zoetemelk en Janssen als derde de Ronde van Spanje gaat winnen. Pauw spreekt erover met wielerfanaten Nynke de Jong & Filemon Wesselink. Hoe schatten zij Dumoulins kansen in? Te gast is ook Thomas Rieff, de professionele wielrenner trekt al jaren op met Dumoulin. Hoe gaat zijn vriend om met de druk die nu op zijn schouders ligt?

In deze uitzending van Pauw waren Emile Roemer, Filemon Wesselink, Frederike Geerdink, Kees Prins en Nynke de Jong te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 10 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie