Uitzending
Pauw - 15-9-2015

15-9-2015

Pauw

1832 x bekeken | 0 reacties
5
Marten Fortuyn, de broer van wijlen Pim Fortuyn, wil 100 vluchtelingen opvangen door hen een bungalow aan te bieden in vakantiepark Panjevaart. Voor de huur betaalt de gepensioneerde zakenman maandelijks 8000 euro. Waarom hij zich geroepen voelt, vertelt hij vanaond in Pauw.

Het gaat eindelijk beter met de Nederlandse economie. Dat maakte koning Willem-Alexander vandaag duidelijk tijdens het voorlezen van de Troonrede. Maar het is nog geen tijd om achterover te leunen. De groeiende stroom vluchtelingen, de oorlog in Oekraïne en de hoge werkloosheid baren de politiek nog steeds zorgen. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, schuift vanavond aan en deelt zijn visie op de troonrede en de miljoenennota. Hoe zou hij de werkloosheid aanpakken en wat voor plannen heeft hij met de kinderopvang? Met Cécile Narinx kijkt Pauw naar de meest opvallende jurken van de dag.

Het is inmiddels een ware traditie geworden: het Prinsjescabaret. Op de vooravond én avond van de 201ste Prinsjesdag zetten André Manuel, Peter Pannekoek, Lebbis en Jan Jaap van der Wal het Nederlandse politieke landschap in het perspectief vanuit hun eigen realiteit. André Manuel schuift vanavond aan en geeft zijn visie op Prinsjesdag, de troonrede en het kabinet. Manuel won vorige week de Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs, voor zijn programma Het Geval Apart.

Vanavond gaat de Champions League van start met de wedstrijd tussen PSV en Manchester United. Bij die laatste club zijn alle ogen als vanouds gericht op trainer Louis van Gaal. Met zijn markante optredens en zijn steenkolenengels is hij bij de Engelse fans uitgegroeid tot een ware cultheld. Schrijver en sportjournalist Geert Langendorff volgde Van Gaal vanaf zijn allereerste wedstrijd. Hij schreef daar het boek ‘Different Cook’ over. Vanavond schuift hij aan bij Pauw.

In deze uitzending van Pauw waren André Manuel, Cécile Narinx, Lodewijk Asscher, Marten Fortuyn en Peter Pannekoek te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 15 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie