Uitzending
Pauw - 16-9-2015

16-9-2015

Pauw

1388 x bekeken | 0 reacties
5
Het OM heeft woensdag in hoger beroep drie jaar cel geëist tegen Badr Hari. De kickbokser staat onder andere terecht voor de mishandeling van zakenman Koen Everink. In zijn slachtofferverklaring zei Everink: "Drie jaar na die zwarte nacht uit mijn leven ondervind ik nog steeds lichamelijke en geestelijke last van dat wat mij is aangedaan." Badr Hari bood in de rechtszaal zijn excuses aan: "Ik vind het treurig om te horen wat je moet meemaken." Saskia Belleman zat vandaag in de rechtszaal en doet vanavond in Pauw verslag.

Gaan de Nederlanders er volgend jaar nou op vooruit of valt dat allemaal wel mee? Pauw spreekt er vanavond over met economen Jeroen Smit en Marieke Stellinga. Zij volgden vandaag de politieke beschouwingen. Die gingen naast de economie vooral over de opvang van vluchtelingen en het wel of niet sluiten van de buitengrenzen van Europa.

Hij is de bekendste Nederlander in Hollywood: stuntman Dickey Beer. Hij werkte mee aan grote Amerikaanse films als Indiana Jones en Tomb Raider en is de enige Nederlander ooit die deel uitmaakte van de Star Wars-crew. Door zijn stunts in die laatste film kreeg hij veel bekendheid in de filmwereld. Toch is hij zijn Oerhollandse nuchterheid niet verloren. Vanavond schuift hij bij Pauw aan om te vertellen over zijn indrukwekkende carrière.

Vanaf vandaag is premier Mark Rutte in het bezit van een Syrisch paspoort. Oorlogsjournalist Harald Doornbos toonde in Nieuwe Revu aan hoe makkelijk je in Syrië onder een valse naam een paspoort aan kunt vragen. “Het enige wat je nodig hebt is een telefoonnummer van een van de vele paspoortvervalsers en omgerekend 750 euro. Binnen 40 uur heb je een paspoort” aldus Doornbos. Hoe groot is de dreiging dat potentiële terroristen hiervan gebruik zullen maken? Harald Doornbos legt het vanavond uit.

Vrijdag komt het nieuwe album ‘Open’ van het Volendamse duo Nick & Simon uit. Met dit album wordt een verbinding gemaakt tussen muziek en beeldende kunst. Acht kunstenaars lieten zich door één of meerdere liedjes inspireren en creëerde aan de hand daarvan een beeldend kunstwerk. De expositie is vanaf vrijdag in Museum de Fundatie in Zwolle te zien. Vanavond schuiven Nick & Simon aan om te vertellen over het nieuwe album en hun passie voor kunst. Ook kunstenaars Joseph Klibansky en Ans Markus komen mee.

In deze uitzending van Pauw waren Harald Doornbos en Jeroen Smit te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 16 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie