Uitzending
Pauw - 22-9-2015

22-9-2015

Pauw

2072 x bekeken | 0 reacties
4
Voormalig bankier Dirk Scheringa wordt lid van de Ondernemers Partij van Hero Brinkman. Dat maakte het duo dinsdagavond in Pauw bekend. De partij wil het ondernemen in Nederland makkelijker maken en richt zich daarbij specifiek op ZZP’ers.

Jan Smink heeft één van de belangrijkste wedstrijden op het gebied van koken; de Bocuse d’Or gewonnen. Met een tarbot met crème van kreeft en gelakte zwezerik met krokante kalfswang wist hij de jury te overtuigen. “Alles klopte op het bord”, aldus de jury. Vanavond schuift hij aan om te vertellen over deze spannende wedstrijd én laat hij wat van zijn heerlijke gerechtjes zien.

Volkert van der Graaf heeft zijn mediaverbod niet overtreden. Dat verklaart het Openbaar Ministerie vandaag in een persbericht. In het bericht is te lezen dat het OM al voor de publicatie wist dat de foto gemaakt zou worden. De minister en staatssecretaris werden daar niet van op de hoogte gebracht. Minister Van der Steur wil daarom nu nogmaals bekijken of Van der Graaf zich wel aan de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijlating gehouden heeft. Pauw spreekt vanavond over de kwestie met misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Deze week is er op scholen extra aandacht voor pesten tijdens ‘De Week Tegen Pesten’. Iris van de Scheur en Stephanie Hagen zijn jarenlang slachtoffer geweest van pesten. Vanavond zitten zij aan tafel om te praten over de invloed van pesten. Daarnaast is Patricia Bolwerk, die zelf ook jarenlang werd gepest, in de studio. Zij zet zich als voorzitter van 'Stichting Stop Pesten Nu’ in om het pesten te laten stoppen. Ook Arie Boomsma en Tim Hofman zetten zich in voor de strijd tegen pesten. Zij zijn aanstaande vrijdag te zien in de speciale uitzending ‘De Pest Test’: een confronterende persoonlijkheidstest waarin je zelf kunt testen of je een pester of een meeloper bent. Te gast is ook 'Meest sexy DJ ter wereld' Djamila Celina: zij deed vroeger mee aan pesterijen maar organiseert nu een fotoshoot waarvan de bijdrage deels naar stichting stop pesten gaat.

In deze uitzending van Pauw waren Dirk Scheringa, Tim Hofman, Arie Boomsma en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 22 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie