Uitzending
Pauw - 11-9-2015

11-9-2015

Pauw

1393 x bekeken | 0 reacties
7
Hoewel zijn eigen auto door criminelen in brand werd gestoken, blijft burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem de strijd tegen de georganiseerde misdaad aangaan. Vandaag publiceerde hij samen met elf burgemeesters van andere grote steden een opiniestuk in de Volkskrant, waarin ze ervoor pleiten om meer geld van criminelen af te pakken. Van de 9,3 miljard euro die jaarlijks wordt verdiend met drugs-, wapen- en mensenhandel, wordt nu nog geen procent teruggehaald. Volgens de burgemeesters tref je misdadigers het hardst als je ze hun geld afpakt.

Frits Wester heeft vanmiddag de wekelijks persconferentie van premier Mark Rutte overgenomen. Het politieke gezicht van RTL Nieuws wist beslag te leggen op de communicatiestrategie, waar het Kabinet op Prinsjesdag mee komt. Nadat Wester begon te citeren uit de stukken, nodigde de premier hem uit om de persconferentie over te nemen. Het leverde een grappig eentweetje op. Rutte reageerde laconiek: “Ik ben blij dat u dit stuk dat wij gemaakt hebben om u op een dwaalspoor te zetten zo serieus neemt.” Vanavond vertelt Wester welke plannen het Kabinet volgende week bekendmaakt.

Zondag begint het derde seizoen van de comedyserie Jeuk. Elke aflevering is grotendeels geïmproviseerd, wat zorgt voor de meest hilarische en gênante situaties. Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Peter Heerschop die voor het eerst in zijn carrière een ‘onbetrouwbare drol’ speelt. Ook ‘Koningin van de gênante verhalen’ Jelka van Houten heeft één van de hoofdrollen. Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen? Vanavond schuiven zij beide aan.

Het kabinet bezuinigt miljarden op de zorg en daarom vindt morgen in Amsterdam een grote protestactie plaats. Onder de noemer ‘Red de zorg’ protesteren bekende en onbekende Nederlanders tegen de kabinetsplannen. Volgens de actievoerders zijn er honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben. Eén van de demonstranten is Jan Slagter. De voorzitter van Omroep Max kondigde eerder al aan zelf een bejaardenhuis op te willen zetten.

In ‘De week van de gast’ neemt iedere vrijdag een bijzonder persoon de week door. Welk nieuws viel op en welke gebeurtenis kreeg te weinig aandacht? Deze week is dat cabaretière Katinka Polderman. De voorbereidingen van haar theatervoorstelling zijn in volle gang, maar in plaats van nieuwe liedjes komt er binnenkort een kind. Zo’n zestig voorstellingen zei ze af en de feestelijke première wordt uitgesteld. Zelf noemt ze dit de ‘slechtste timing ooit voor een cabaretier’. Hoe gaat ze dit oplossen en hoe beleefde ze haar week? Ze vertelt het in Pauw.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 11 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie