Uitzending
Pauw - 21-9-2015

21-9-2015

Pauw

1535 x bekeken | 0 reacties
6
Presentator Sander de Kramer heeft vluchtelingen gered uit de Middellandse Zee. De Kramer was op Lesbos voor zijn tv-serie ‘De Wandeling’, toen hij zag hoe mensen in paniek uit een boot sprongen. Vanavond vertelt hij wat hij heeft meegemaakt.

John de Mol heeft vannacht weer een Emmy Award gewonnen. Hij kreeg de prijs voor de Amerikaanse versie van het programma The Voice. Zijn talentenjacht, waarbij de jury op draaiende stoelen zit, is een mega succes en wordt inmiddels in 180 landen uitgezonden. Andere genomineerden waren onder meer America’s Got Talent, Dancing with the Stars en Top Chef. The Voice viel in 2013 ook al in de prijzen. De Mol schuift vanavond bij Pauw aan.

Sinds 2005 is het aantal kinderen dat in een pleeggezin opgroeit met bijna 70 procent gestegen. Hierdoor is er een groot tekort aan pleegouders ontstaan. Pleegzorg Nederland onderneemt actie en begint morgen met de campagne ‘supergewonemensengezocht.nl’. In deze campagne roepen ze mensen op om zich aan te melden als pleegouder. Wesley Stokkers, Kristie van der Linden en Rosa Dams groeiden alle drie op in een pleeggezin. In het gezin van Shirma Rouse werden regelmatig pleegkinderen opgevangen. Bovendien zet ze zich in voor stichting Dushi, dat een huis biedt voor jongeren in de pleegzorg. Vanavond vertellen ze alle vier waarom ze zich inzetten voor deze campagne.

De bekendste voormalig advocaat van Nederland, Bram Moszkowicz, duikt het theater in. Samen met Maarten Spanjer, die in de rol kruipt van interviewer, maakt hij de voorstelling ‘Theaterpleidooi’ over zijn leven, zijn werk en zijn toekomst. Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen. Vanavond schuiven beide heren aan om te vertellen over dit bijzondere theaterstuk.

In deze uitzending van Pauw waren John de Mol, Sander de Kramer, Bram Moszkowicz en Maarten Spanjer te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 21 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie