Uitzending
Pauw - 12-4-2017

12-4-2017

Pauw

1114 x bekeken | 0 reacties
5
Xander van der Wulp
De kabinetsformatie is 27 dagen onderweg. Xander van der Wulp, parlementair verslaggever van de NOS, geeft bij Pauw een update.

Robin de Lange, José Kok, Brenda van Ekeren en bamboekoning Bennie Nielen
Na zestien (!) jaar lobbyen op het hoogste niveau, zijn de twee panda’s Xing Ya en Wu Wen vanavond op Schiphol geland. De twee giant panda’s, een mannetje en een vrouwtje, verblijven de komende vijftien jaar in Ouwehands Dierenpark in de stad Rhenen. Directeur Robin de Lange, zoologisch manager José Kok en panda verzorger Brenda van Ekeren haalden ze panda’s op. Ze waren te gast in Pauw. Ook bamboekoning Bennie Nielen schuift aan. Hij verzorgt sinds woensdag de bamboetoevoer naar Rhenen. Een panda eet 50 kg bamboe per dag.

Jean van de Velde en Peter Paul Muller
Nelson Mandela stond als fel tegenstander van de apartheid in de jaren zestig terecht in een spraakmakende rechtszaak. De verwachting was dat hij en de ander leden van zijn beweging ter dood veroordeeld zouden worden, maar advocaat Bram Fischer weet dit te voorkomen. Wat vrijwel niemand weet is dat Fischer zelf ook een van de leden is van de groep van Mandela en eigenlijk de tiende verdachte is. Deze spannende zaak is verfilmd door Jean van de Velde met Peter Paul Muller in de hoofdrol.

In deze uitzending van Pauw waren Jean van de Velde en Peter Paul Muller te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 12 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie