Uitzending
Pauw - 17-4-2017

17-4-2017

Pauw

1429 x bekeken | 0 reacties
5
Turkije stem ja
Turkije heeft 'evet' (ja) gestemd op het referendum voor een grondwetswijziging, waardoor president Erdogan meer macht dan ooit tevoren zal krijgen. Deze keuze maakt vanaf 2019 de Turkse president hoofd van de regering, de controlerende rol van het parlement wordt beperkt en de president krijgt grote invloed op de benoemingen van ministers, rechters, universiteitshoofden en hoge ambtenaren.

De toekomst van de EO
Op 21 april aanstaande viert de Evangelische Omroep haar vijftigste verjaardag. Van een kleine speler, opgericht in 1967 door een groep mensen die vond dat de NCRV niet christelijk genoeg meer was, groeide de EO in rap tempo uit tot de grootste omroep van Nederland. In de jaren zeventig en tachtig waren de programma’s van de EO vooral gericht op het ‘verspreiden van het Goede Nieuws van het Koninkrijk Gods’, wat niet altijd in goede aarde viel. Homoseksualiteit, euthanasie en abortus waren controversiële onderwerpen. In de jaren negentig zwakte de omroep de felle evangelisatiedrang steeds verder af en kwam er meer ruimte voor amusement.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 17 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie