Uitzending
Pauw - 11-5-2015

11-5-2015

Pauw

2489 x bekeken | 0 reacties
5
Leden van de motorclubs Black Sheep MC en Veterans MC zijn het zat om als crimineel te worden behandeld. Volgens de clubs houden hun leden zich keurig aan de wetten en regels. De overheid noemt ze echter “Outlaw Motorcylce Gangs”. Leden zouden een bedreiging vormen voor de openbare orde en veiligheid. Verschillende mensen zijn hierdoor ontslagen en clubhuizen worden gesloten. Nu is de maat vol en zetten de clubs juridische stappen. In Pauw een gesprek met motorclubleden Joseph Raaijmakers en Geert Semplonius en hun advocaat, Michael Ruperti.

Artsenfederatie KNMG waarschuwt voor de risico's van preventieve bodyscans omdat ze onnodig paniek zouden zaaien. In een folder stelt de organisatie dat de scans vooral vage uitslagen opleveren. René Sprangers, cardioloog en hoofd medische staf van Prescan, is het daar niet mee eens. Hij stelt dat mensen recht moeten hebben op een scan, iets wat nu in Nederland nog verboden is. In Pauw een debat tussen Sprangers en hoogleraar huisartsengeneeskunde Niek de Wit, die zich tegen de scans verzet.

Behalve cabaretier en muzikant is Mike Boddé ook schrijver. Binnenkort verschijnt zijn tweede boek met de titel: “Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan”. Voor dit absurdistische boek bedacht Boddé zelf een taal die gebaseerd is op het Nederlands. Met zoedel, droefschap, zich havig maken, dampvent en honderden andere woorden maakt hij humoristische verhalen.

In deze uitzending van Pauw was Mike Boddé te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 11 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie