Met twee minuten stilte herdenkt Nederland vandaag dat het precies 70 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. In Pauw staan we stil bij dit moment met Jeanne Diele-Staal, Isa Hamerlinck en
Ad van Liempt. Van Liempt deed onderzoek naar de Bevrijdingsdag in 1945 en kwam erachter dat deze dag niet zo rooskleurig was, als hij wordt voorgesteld. De 14-jarige Hamerlinck mocht op de Dam een gedicht voordragen nadat ze een wedstrijd had gewonnen en Diele-Staal vertelt hoe haar leven zich vormde omdat haar vader actief was bij de NSB.
Zes dagen zaten ze vast na de verwoestende aardbeving in
Nepal: boer Stef Steffens, zus Sofie Steffens en vriendin Robin van Rooij. Het trio was in het land op vakantie, toen het noodlot toesloeg. Nadat een aantal dagen onduidelijk was of ze de beving overleefd hadden, kregen hun ouders enkele dagen later toch het verlossende telefoontje. Dit weekend kwamen ze terug en vanavond vertellen ze bij Pauw over hun hachelijke avontuur.
Twee onbekenden hebben het vuur geopend bij een bijeenkomst in een voorstad van Dallas, waar cartoons van de profeet Mohammed werden getoond.
PVV-leider Wilders was één van de belangrijkste sprekers. Hij had net het gebouw verlaten. De mannen kwamen in een auto aanrijden en openden het vuur op een agent, die gewond raakte, maar niet levensgevaarlijk. Andere agenten schoten de twee daarna dood. Pauw spreekt over de schietpartij met
Amerika-kenner
Tom Kleijn, VNL-Kamerlid Joram van Klaveren en Brahim Bourzik, de hoofdredacteur van de Moslimkrant.
De presentatie was in handen van
Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 4 mei door de VARA.