Uitzending
Pauw - 7-5-2015

7-5-2015

Pauw

2179 x bekeken | 0 reacties
5
Tien dagen lang zochten ze onder het puin naar personen die bedolven werden onder wrakstukken. Binnen 24 uur na de aardbeving kwam een team van 62 Nederlanders aan in Nepal. Gelijk begonnen ze puin te ruimen en deelden voedsel, water en dekens uit. Op verzoek van de Verenigde Naties heeft Nederland vanaf het begin de leiding over het reddingswerk. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 7600 en nog 37 duizend mensen zijn vermist. Een half miljoen huizen zijn beschadigd en de wederopbouw gaat meer dan 350 miljoen euro kosten. Gisteren keerde het Nederlandse USAR-team terug naar Nederland. Vanavond vertellen ze hun verhaal.

‘Mag het licht uit’, ‘Als ze er niet is’ en ‘Groot hart.’ Het is slechts een kleine selectie uit de enorme lijst met hits van De Dijk. Al in de jaren ’80 wist de band Nederland te veroveren met een mix van soul, blues, rock en chanson. Ruim dertig jaar later spelen zanger Huub van der Lubbe en zijn mannen nog steeds voor uitverkochte zalen én komen ze met een nieuwe single.

Oostenrijk maakt zich op voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Songfestival-kenner en commentator Cornald Maas vertrekt zondag alvast naar Wenen om de sfeer te peilen . Wie zijn de grote favorieten? En kan Nederland na veertig jaar eindelijk weer eens winnen? Vanavond geeft Cornald Maas een voorbeschouwing.

Moordenaar Lau Geeraets pleegde zelfmoord in de EBI in Vught, nadat hij veroordeeld werd tot levenslang. Hij voelde zich ‘levend begraven’, zeiden zijn advocaten. Over het beleid van de EBI, ook wel de Nederlandse Alcatraz genoemd, wordt gezegd dat het onmenselijk is. Criminelen moeten bijvoorbeeld altijd met hun broek op hun enkels bukken nadat ze bezoek hebben gehad. Zo wil het personeel zeker zijn dat niks binnen gesmokkeld wordt. Is het beleid daarmee inhumaan of zijn de maatregelen nodig voor deze criminelen? Pauw bespreekt het met ex-gedetineerde Martin Kok, advocaat Hetty Cremers en oud-gevangenisdirecteur Madeleine van Toorenburg.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 7 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie