Uitzending
Pauw - 13-5-2015

13-5-2015

Pauw

2714 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond vertelt Sophie Hilbrand wat ze gaat doen voor een speciaal project van Pauw.

Politiek, visserij en wetenschap zijn woest op Greenpeace. De milieuorganisatie dumpte gisteren grote zwerfkeien in de Noordzee om aandacht te vragen voor het behoud van natuur in de Noordzee. De actie zou echter gevaarlijk zijn voor vissers. Als een grote steen in een net terecht komt kan de boot kapseizen. In Pauw een debat met Tom Grijsen van Greenpeace en Anja Keuter, die vist in de Noordzee.

Ruim 1700 mensen lopen donderdagnacht mee met de Nacht van de Vluchteling. Met de wandeltocht tussen Rotterdam en Den Haag wordt geld ingezameld voor Syrische vluchtelingen. Cabaretière Sanne Wallis de Vries loopt mee en brengt verslag uit op NPO radio 2. In Pauw een gesprek met Sanne Wallis de Vries en haar moeder Sity de Boer, die Syrische vluchtelingen in Griekenland helpt.

Turken uit Tilburg verzetten zich tegen de wietproductie onder Turken in de stad. Ze voeren actie via een burgerinitiatief dat zich uitspreekt tegen de thuisteelt. De Turkse Tilbugers willen het taboe doorbreken en zich openlijk uitspreken tegen de teelt. Vanavond zitten initiatiefnemer Hülya Cigdem en haar dochter Reyhan bij Pauw aan tafel.

Nederland moet ruim vier procent van de bootvluchtelingen opvangen. Dat staat in het vluchtelingenplan waarmee de Europese Commissie vandaag akkoord is gegaan. Asielzoekers worden straks beter verspreid over EU-landen. Daarbij wordt gekeken naar het aantal inwoners, het BBP en het werkloosheidspercentage. In de eerste vier maanden van dit jaar staken bijna 100.000 mensen de Middellandse Zee over, waarbij 2000 het leven lieten. VVD-Europarlementariër Hans van Baalen schuift aan bij Pauw. Gaan de Europese voorstellen werken?

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 13 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie