Uitzending
Pauw - 6-5-2015

6-5-2015

Pauw

2206 x bekeken | 0 reacties
6
Activist Abulkasim al-Jaberi riep vorig jaar tijdens een zwarte pieten-demonstratie: ĎFuck de koning, fuck de koningin en fuck het koningshuis!í Het Openbaar Ministerie legde hem daarom een boete van 500 euro op, maar die betaalde hij niet. Nu moet hij voor de rechter komen. Al-Jaberi wordt verdacht van het opzettelijk beledigen van het koningshuis. Vanavond schuiven hij en zijn advocaat aan.

Activist Abulkasim al-Jaberi riep Ďfuck de koningí en wordt vervolgd. Volgens zijn advocaat heeft Al-Jaberi niemand willen beledigen, maar waar ligt de grens? In Pauw een discussie tussen cabaretier en presentator Arjen Lubach, koningshuis-deskundige Marc van der Linden en columnist Zihni ÷zdil.

Nederlanders worden steeds slanker, terwijl onze zuiderburen steeds dikker worden. Hoe kan dat? Uit de laatste cijfers blijkt dat over 15 jaar maar liefst 89% van de Belgische vrouwen te dik is. Opvallend, want de Nederlanders worden de komende jaren - als enige in Europa - juist steeds dunner. Doen wij het nou zo goed of BelgiŽ nou zo slecht? Bioloog Midas Dekkers, hoogleraar overgewicht Jaap Seidell en oud-politica en Vlaams presentatrice Margriet Hermans geven bij Pauw het antwoord.

Als in januari op Borneo noodweer uitbreekt gaat het helemaal mis. De kapitein koerst op een rots af en de boot breekt in tweeŽn. Op dat moment zit de Nederlandse DanaŽ Moons voor op de boot. Ze belandt in de Mahakamrivier. Wat er daarna is gebeurd is onduidelijk, maar nog steeds is de kunstenares vermist. De vermissing zorgt niet alleen voor emoties bij familie, maar ook voor veel praktische en financiŽle problemen. Daarom willen zij dat vermiste personen een aparte status krijgen. Zus Medea en vader Adrie Moons vertellen vanavond hun verhaal.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 6 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie