Uitzending
Pauw - 19-5-2015

19-5-2015

Pauw

2532 x bekeken | 0 reacties
4
Het is vandaag de dag van Trijntje. Haalt ze de finale, of redt ze het niet? Direct na de halve finale van het Eurovisie Songfestival blikt Pauw terug met haar schoonzus en zangeres Berget Lewis, oud-Songfestival deelneemster Shirma Rouse en regisseur en fan Bert van der Veer. Via een live-verbinding komt Cornald Maas met het laatste nieuws vanuit Wenen.

Hij riep Ďfuck de koningí en zorgde daarmee voor veel opwinding. Activist Abdulkasim Al-Jaberi. Het OM wilde hem vervolgen wegens majesteitsschennis, maar trok die vervolging uiteindelijk in. Vanavond bij Pauw komen we met politiek nieuws over Ďfuck de koningí. Is een wetsartikel over majesteitsschending nog wel van deze tijd? Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees Verhoeven (D66) debatteren erover. Ook de aanstichter van het debat, Abulkasim Al-Jaberi en zijn advocaat Willem Jebbink zijn in de studio.

Goed nieuws voor patiŽnten met taaislijmziekte. Per 1 juni is het eerste medicijn dat de ziekte bij de oorzaak aanpakt voor 35 Nederlandse patiŽnten beschikbaar. Taaislijmziekte is een zeldzame aandoening, waaraan 1500 Nederlanders lijden. Taai slijm zorgt ervoor dat verschillende organen minder goed werken, waardoor patiŽnten gemiddeld maar 40 jaar oud worden.

De twee dochters van Chantal Joubert hebben taaislijmziekte. Haar jongste dochter krijgt het medicijn al anderhalf jaar van de fabrikant, omdat het zo slecht met haar ging. Ze is inmiddels erg opgeknapt door het medicijn. Ook haar zus …milie Bevers krijgt het medicijn straks. In Pauw een gesprek met Chantal Joubert, …milie Bevers en longarts Harry Heijerman.

In deze uitzending van Pauw waren Berget Lewis, Bert van der Veer en Kees Verhoeven te gast. Cornald Maas deed in deze uitzending verslag voor Pauw. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 19 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie