Uitzending
Pauw - 18-5-2015

18-5-2015

Pauw

2818 x bekeken | 0 reacties
5
Precies een maand geleden kapseisde een sloep op de Middellandse Zee met aan boord minstens 700 vluchtelingen. De meeste opvarenden kwamen hierbij om het leven. Wie zijn deze vluchtelingen en waarom zijn ze op de vlucht? Wat is hun beeld van Europa en hoe zien zij hun toekomst hier? Om antwoorden te krijgen op deze vragen reisde Sophie Hilbrand met vijf opiniemakers voor het televisieprogramma Pauw naar Sicilië. Ze toetsen hun mening over het al dan niet binnenlaten van de vluchtelingen, die op volgepakte bootjes hun levens in de waagschaal stellen. Vanavond zijn Myrthe Hilkens, Eva Jinek, Thierry Baudet, Olaf Koens en Özcan Akyol samen met Hilbrand te gast.

De toenmalige minister van Verkeer, Tineke Netelenbos, dreigde 15 jaar geleden op te stappen, omdat het kabinet weigerde om de hogesnelheidslijn aan de NS, KLM en Schiphol te gunnen. Dat is vandaag bekend geworden tijdens de eerste dag van de parlementaire enquêtecommissie Fyra. De NS, de Staat en de Italiaanse bouwer worden de komende tijd verhoord over het Fyra-debacle. De hogesnelheidslijn kostte de belastingbetaler een vermogen, maar werd na enkele weken alweer uit de dienstregeling geschrapt. De treinen zouden kwalitatief niet voldoen aan de eisen. Vanavond vertelt politiek duider Ferry Mingelen wat er verder is besproken op de eerste dag van de enquête.

In deze uitzending van Pauw waren Myrthe Hilkens, Olaf Koens, Ferry Mingelen, Eva Jinek, Sophie Hilbrand en Thierry Baudet te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 18 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie