Uitzending
Pauw & Witteman - 9-1-2009

9-1-2009

Pauw & Witteman

1986 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond te gast: Herman Koch, Dominique Weesie, Rutger Castricum en Dick Grijpink.

Dominique Weesie en Rutger Castricum
"Hopla, de eerste 10.000 familieleden van PowNed zijn binnen. Binnen een etmaal (24 uur) hebben we namelijk al eenvijfde van de benodigde 50.000 Powned-afficionados in de pocket", schreef Fleischbaum (Dominique Weesie) gisteren trots op GeenStijl.nl. Als het veelgelezen weblog nog eens 40.000 leden binnenhaald krijgt de Publieke Omroep Weldenkend Nederland en Dergelijke (PowNed) een zendmachtiging.
Een televisieverslaggever heeft GeenStijl-hoofdredacteur Weesie in elk geval in huis met Rutger Castricum. Zijn filmpje waarin hij Ella Vogelaar belaagt, wordt morgen misschien verkozen tot TV Moment van het Jaar. Wist Castricum dat hij explosief materiaal in handen had toen hij klaar was met Vogelaar?

Herman Koch
Herman Koch situeert zijn nieuwe roman Het diner in een restaurant. "Het restaurant is er zo een van het soort waar je drie maanden van tevoren moet bellen - of zes, of acht, ik ben de tel inmiddels kwijt", vertrouwt de verteller zijn lezer op de eerste pagina toe. Maar de broer van de verteller hoeft niet te reserveren, dat is Serge Lohman, de beoogde nieuwe minister-preisdent. Voor hem heeft het restaurant altijd een tafeltje vrij. De twee echtparen praten wat over koetjes en kalfjes. Maar die avond in het restaurant moeten ze het eigenlijk hebben over hun twee 15-jarige zoons die een zwerver in brand hebben gestoken. Op de beelden van Opsporing verzocht zijn ze nog niet herkend en het onderzoek zit vast. Hoe gaan de ouders om met de daden van hun zoons?

Dick Grijpink
Op 1 januari 2000 ging de nieuwe Taxiwet in. Voordien had de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) een monopolie in de hoofdstad. Dankzij de nieuwe wet mochten ook andere taxibedrijven aan de slag in Amsterdam. Terwijl TCA-chauffeurs voor tonnen licenties hadden aangeschaft die plots waardeloos bleken. Amsterdam werd het toneel van een taxioorlog. TCA-rijders gingen achter concurrerende "kakkerlakken" aan. Oud-politieman en TCA-directeur Grijpink werd gearresteerd toen hij tijdens een vechtpartij "probeerde de boel te sussen". In februari 2001 pakte de politie Grijpink en de rest van het TCA-bestuur op. Ze werden verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie. Pas in 2007 werd de zaak wegen gebrek aan bewijs geseponeerd, maar Grijpink raakte wel zijn baan kwijt. In zijn biografie De afrekening slaat Grijpink terug, hij doet onder andere onthullingen over het actieverleden van Wijnand Duyvendak.

Cees Brederveld
Directeur van het Rode Kruis Cees Brederveld vindt dat IsraŽl de hulpverlening door zijn medewerkers in de Gazastrook onmogelijk maakt.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 9 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Herman Koch, Rutger Castricum, Dominique Weesie en Dick Grijpink. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie