Uitzending
Pauw & Witteman - 8-1-2009

8-1-2009

Pauw & Witteman

2213 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond te gast: Sjoerd Huisman, Marjolein Storimans en Raoul Heertje.

Sjoerd Huisman en Erik Hulzebosch
Voor het eerst sinds 30 december 1996 heeft Nederland een nieuwe kampioen op natuurijs. Na 100 kilometer in de winterse mist won Sjoerd Huisman de massasprint op de Oostvaardersplassen. Nadat hij gisteren in Biddinghuizen de superprestigewedstrijd had gewonnen, hoorde de 22-jarige Huisman vandaag tot de kanshebbers. Huisman komt vanavond niet alleen. Hij neemt zijn ploegmaats mee: Nefit-teammanager en marathonschaatser Erik Hulzebosch en Arjan Momberg, Gary Hekman en Geert-Jan van der Wal.

Marjolein Storimans
Op 12 augustus 2008 zijn cameraman Stan Storimans en verslaggever Jeroen Akkermans voor RTL Nieuws in Georgië om verslag te doen van de oorlog tegen Rusland. In het stadje Gori, op circa 25 kilometer van het front, zijn ze bezig met een reportage als uit het niets een projectiel op straat ploft. Storimans wordt getroffen door deze clusterbom en is op slag dood.
Vandaag zou Stan Storimans 40 jaar zijn geworden. Daarom wordt op deze dag Oog op de wereld gepresenteerd, het boek waar Storimans al voor zijn dood mee bezig was.
Zijn vrouw Marjolein vertelt hoe zij de tragische dood van haar man heeft doorgemaakt.

Raoul Heertje
Tekstschrijver en stand-upcomedian Raoul Heertje komt met een talkshow die ook het maakproces van televisie laat zien: Heerlijk Eerlijk Heertje. Heertje wil een spontaan gesprek, zonder vantevoren strak vastgestelde onderwerpen. Alle voorbereidingen worden op beeld vastgelegd, en zelfs de informatie die hij tijdens de uitzending in zijn ‘oortje’ krijgt ingefluisterd kan de kijker horen.
Heertje stelt dat het niet zijn bedoeling is om een met het programma een aanklacht tegen de huidige televisie te poneren. Heerlijk Eerlijk Heertje is slechts een poging om het origineel, eerlijk en anders te doen

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 8 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Erik Hulzebosch, Raoul Heertje, Marjolein Storimans en Sjoerd Huisman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie