Uitzending
Pauw & Witteman - 9-12-2013

9-12-2013

Pauw & Witteman

1130 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Gerard Spong, Melle Daamen, Hans Spekman & Kenneth Herdigein

Hans Spekman
Er is de afgelopen maanden veel over gesproken: de integriteit van PvdA-bestuurders en politici. Zo kwam het Utrechtse raadslid Bert van der Roest in het nieuws. Uitgekomen was dat hij 40.000 had gestolen van de Utrechtse Daklozenkrant. Een jaar eerder moest PvdA-staatssecretaris Co Verdaas opstappen omdat uit was gekomen dat hij sjoemelde met zijn reiskostenvergoeding. De PvdA staat hier niet alleen in. Afgelopen weekend nog kwam naar buiten dat VVD-Kamerlid Matthijs Huizing opstapt omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Wat doen zulke zaken met de partij en wat moet de partij doen om dit tegen te houden? We spreken er vanavond over met PvdA-voorzitter Hans Spekman.

Melle Daamen
Melle Daamen is directeur van de Amsterdamse Stadsschouwburg en lid van de Raad voor Cultuur. Hij vindt dat de kunstsector zichzelf op scherp moet zetten en niet moet afwachten tot de politiek beslist wat er moet gebeuren. Vanavond zet hij bij ons het debat op scherp. Het beleid zou nu nog teveel beheerst worden door heilig huisjes, talloze hypes en onbewezen compromissen. Waar de sector zich wel op moet richten, komt hij vanavond vertellen.

Gerard Spong
Morgen is in Johannesburg een herdenkingsdienst voor Nelson Mandela. Koning Willem-Alexander en Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zijn aanwezig namens Nederland. Ook zal de Surinaamse president Desi Bouterse namens de Unie van Zuid-Amerikaanse landen de ceremonie bijwonen. De PVV heeft de Nederlandse regering gevraagd Bouterse op te laten pakken tijdens de herdenking. Zij noemt het ongepast dat Bouterse en de koning tegelijk bij een plechtigheid aanwezig zijn. Vanavond spreken we erover met advocaat Gerard Spong.

Kenneth Herdigein speelde Nelson Mandela in de succesvolle musical Amandla! Mandela. De acteur keek voor Pauw & Witteman naar de speelfilm Mandela, a long road to freedom, die vanaf 19 december draait in de Nederlandse bioscopen. De film is een kaskraker in Zuid Afrika.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Kenneth Herdigein, Hans Spekman en Gerard Spong te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 9 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!