Uitzending
Pauw & Witteman - 12-12-2013

12-12-2013

Pauw & Witteman

1292 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Victoria Koblenko, Matthijs van Nieuwkerk, Pieter Kuijpers, Rowwen Hèze & Frans von der Dunk

Frans von der Dunk,
De Chinezen landen morgen Voor het eerst in 37 jaar op de maan. Ze zijn daarmee na de Verenigde Staten en Rusland het derde land ter wereld die dit lukt. President Xi Jinping ziet de missie naar de maan als een enorme stap vooruit voor de Chinese ruimtevaart. Hij wil dat China gezien wordt als een supermacht op dit gebied. Vanavond spreken we over de lancering met professor Frans von der Dunk, want van wie is de maan eigenlijk?

Pieter Kuijpers en de band Rowwen Hèze
Te gast zijn regisseur Pieter Kuijpers en de band Rowwen Hèze. Kuijpers, regisseur van harde, op echte gebeurtenissen gebaseerde films, heeft een autobiografisch getinte film gemaakt. 'Hemel op aarde' gaat over zijn jeugd in de jaren zeventig in Limburg. Het is in Limburg opgenomen en er wordt Limburgs in gesproken. Rowwen Hèze, streekgenoten van Kuijpers, hebben de titelsong en de muziekscore geschreven. Het is de eerste keer dat zij de soundtrack voor een film maakten. Hun nieuwe theatertournee staat in het teken van de film.

Victoria Koblenko
Ook vandaag houden de rellen in Oekraïne aan. Betogers willen dat de regering Janoekovitsj een handels- en associatieakkoord met de EU tekent. De premier zag vorige maand onder druk van Rusland af van die ondertekening. Moskou zou hebben gedreigd met een olie- en gasboycot. Toch gaat de regering het akkoord nu tekenen, zei EU-buitenlandcoördinator Ashton vandaag na een bezoek aan het land. Vanavond spreken we erover met actrice Victoria Koblenko, die in het land geboren is. Gaat de demonstratie nog steeds over het akkoord of willen de inwoners van hun regering af?

Matthijs van Nieuwkerk
Jarenlang was Matthijs van Nieuwkerk met De Wereld Draait Door iedere avond te zien op Nederland 3 tussen half acht en half negen. Direct na de jaarwisseling verhuist het programma naar Nederland 1. Op deze manier hoeft Van Nieuwkerk het programma nooit meer in te korten als er gevoetbald wordt. Vanavond spreken we hierover met hem, maar ook praten we over het geheim van het succes van DWDD.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Pieter Kuijpers, Matthijs van Nieuwkerk en Victoria Koblenko te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 12 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie