Uitzending
Pauw & Witteman - 10-12-2013

10-12-2013

Pauw & Witteman

1061 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Pieter Waterdrinker, Hans Smolders, Peter Oskam, Jeroen van Merwijk, Karin Bloemen & Marina de Regt

Hans Smolders en Peter Oskam
Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft recht op proefverlof, dat heeft de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) vandaag bepaald. Volgens de Raad moet Van der Graaf vanaf februari elke maand verlof krijgen tot zijn voorwaardelijke vrijlating in mei. Bovendien stelt zij dat het risico op maatschappelijke onrust niet is toegenomen. Vanavond praten we erover met Hans Smolders, hij was de chauffeur van Fortuyn. Ook spreken we met CDA-Kamerlid en oud-rechter Peter Oskam. Volgens het Kamerlid lijkt het erop dat Van der Graaf niet aan reclassering wil meewerken en daarom niet vervroegd vrij mag worden gelaten.

Jeroen van Merwijk
Jeroen van Merwijk (58) neemt na dertig jaar afscheid van het theater. ‘Ik word te weinig geboekt door theaters, omdat er te weinig kaarten verkocht worden,’ verklaart Van Merwijk. Zijn laatste voorstelling, met sketches en vooral veel liedjes, draagt de titel: Er zijn nog kaarten! In Pauw & Witteman vertelt hij ook over een ander afscheid. Onlangs zegde hij zijn lidmaatschap van de Partij van de Arbeid op, omdat de partij al zijn idealen zou verwaarlozen. Diederik Samsom en Hans Spekman willen daarover met hem in gesprek. Is Van Merwijks afscheid definitief?

Pieter Waterdrinker
De situatie in Oekraïne is al dagen gespannen. De protesten braken uit nadat het land weigerde een associatieverdrag met Europa te tekenen. Het lijkt erop dat de regering de banden met Rusland steeds steviger wil aanhalen, wat vele inwoners een doorn in het oog is. Zij hopen door het verdrag met de Europese Unie meer welvaart en democratie te krijgen. We spreken met Pieter Waterdrinker over de situatie in het land. Is de regering bestand tegen deze massale protesten?

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Jeroen van Merwijk en Hans Smolders te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 10 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie