Uitzending
Pauw & Witteman - 3-12-2013

3-12-2013

Pauw & Witteman

1473 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Edwin de Roy van Zuydewijn, Cees Gravendaal, Sylvia Pessireron, Bouwe Bekking & Gerd Jan Poortman

Edwin de Roy van Zuydewijn
Volgende week debatteert de Tweede Kamer over de affaire-De Roy van Zuydewijn. De centrale vragen tijdens dit debat zijn: is de ex-man van prinses Margarita nodeloos het leven zuur gemaakt? En wie gaf hiervoor de opdracht? Het tijdschrift De Groene Amsterdammer kreeg als eerste inzage in een zeer vertrouwelijk document omtrent deze zaak. Edwin de Roy van Zuydewijn bespreekt het aanstaande debat in de Tweede Kamer vanavond aan tafel bij Pauw & Witteman.

Gerd-Jan Poortman en Bouwe Bekking
Over minder dan een jaar gaat in Alicante de Volvo Ocean Race 2014-15 van start. Brunel werd vandaag tijdens een persconferentie gepresenteerd als de sponsor van de Nederlandse boot. Bouwe Bekking, die al zes keer eerder meedeed, is de schipper van de Sailing Holland en Gerd-Jan Poortman is bemanningslid. Wat zijn de verwachtingen van de zeilers voor de race?

Sylvia Pessireron en Cees Gravendaal
11 juli 1977 wordt er een einde gemaakt aan de treinkaping door Zuid Molukkers bij De Punt. Bij de bevrijdingsactie kwamen 6 kapers en 2 burgers om het leven. Pas nu, 36 jaar later, is er inzicht in de middelen die bij deze actie zijn ingezet. We praten erover met Molukse Sylvia Pessireron en journalist Cees Gravendaal.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Edwin de Roy van Zuydewijn, Bouwe Bekking en Cees Gravendaal te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 3 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie