Uitzending
Pauw & Witteman - 4-12-2013

4-12-2013

Pauw & Witteman

1257 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Edwin de Roy van Zuydewijn, Ricky Drijver, Chris Vaneker & Geert-Jan Knoops

Chris Vaneker & Geert-Jan Knoops
Voormalig F16-piloot Chris Vaneker is weer op vrije voeten. Ruim twee jaar geleden werd hij veroordeeld voor voorbereidingshandelingen van het doorverkopen van staatsgeheimen aan de Russen. Niet waar, beweert Vaneker, die nu naar de Hoge Raad is gestapt. Samen met advocaat Geert-Jan Knoops zit hij vanavond aan tafel met zijn versie van het verhaal.

Edwin de Roy van Zuydewijn
De Tweede Kamer debatteerde vandaag met premier Mark Rutte over de begroting van Algemene Zaken. Belangrijk onderdeel van het debat was Edwin de Roy van Zuydewijn. Gisteren leek hij na jaren van strijd eindelijk erkenning te hebben gekregen; Prins Bernhard zou opdracht hebben gegeven onderzoek naar hem te laten doen. Vandaag ontkende premier Mark Rutte dat Bernhard opdracht zou hebben gegeven. "De DKDB besluit zelf of er onderzoek wordt gedaan," zei premier Rutte.

Ricky Drijver
Op internet zijn beelden verschenen van de redding van een Nigeriaanse kok, die eerder dit jaar uit een gezonken schip werd gehaald. Het Nederlandse bedrijf DCN Diving, dat de reddingsactie uitvoerde, bevestigt dat de beelden echt zijn. Kok Harrison Okene was aan boord van de sleepboot Jascon 4 toen die eind mei kapseisde en zonk voor de kust van Nigeria. Hij was op dat moment net op het toilet en wist daar in een luchtbel 60 uur te overleven totdat de duikers hem vonden. Ricky Drijver is één van de duikers en komt vanavond vertellen over de reddingsactie.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Edwin de Roy van Zuydewijn en Geert-Jan Knoops te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 4 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie