Uitzending
Pauw & Witteman - 6-12-2013

6-12-2013

Pauw & Witteman

1060 x bekeken | 0 reacties
6
Ferry Mingelen is misschien wel één van de meest bekende politieke journalisten van Nederland. Afgelopen woensdag nam hij afscheid van de NOS, na bijna 30 jaar ervoor gewerkt te hebben. Het afscheid was niet geheel vrijwillig, want Mingelen was liever langer gebleven. In Pauw & Witteman vertelt hij over de meest memorabele momenten uit de afgelopen jaren én wat hij in de toekomst gaat doen.

Gisteravond werd de wereld opgeschrikt met het nieuws dat Nelson Mandela op 95-jarige leeftijd was overleden. Na een jarenlange strijd tegen verschillende ziekten was het lichaam op. Vanavond praten we over Mandela met schrijver Adriaan van Dis en Conny Braam. Zij is één van de oprichters van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland, die de politieke partij van Mandela steunde.

In de Verenigde Staten probeert een advocaat mensenrechten af te dwingen voor vier opgesloten chimpansees. Jan van Hooff, voormalig voorzitter van de Internationale Vereniging Primatologie, vertelt waarom de rechtszaak gevoerd wordt.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 6 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie