Uitzending
Pauw & Witteman - 13-5-2014

13-5-2014

Pauw & Witteman

1708 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Lex Meulenbroek, Julien Ghuarahoo, Sunny Ofehe, Femi Soewu, Jandries Groenendijk en Gijs Scholten van Aschat

Lex Meulenbroek en Julien Ghuarahoo,
Het forensisch DNA-onderzoek heeft sinds de introductie nu vijfentwintig jaar geleden een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. We weten al niet beter meer of het wordt bijna standaard ingezet bij gewelds- en zedendelicten, inbraken en de identificatie van onbekende doden terwijl vóór 1990 niemand ervan had gehoord. Bekende zaken waar DNA van cruciaal belang was zijn de moordzaken Arthur Ghurahoo, Andrea Luten en Marianne Vaatstra. Ook werd DNA gebruikt na vliegtuigramp in Tripoli. Vanavond spreken we erover met onderzoeker Lex Meulenbroek en Julien Ghuarahoo, waarbij DNA van essentiel belang was voor het oplossen van de moord op zijn broer Arthur.

Sunny Ofehe, Femi Soewu en Jandries Groenendijk
De vijf Nederlanders die ontvoerd waren in Nigeria zijn weer terug. Vanavond spreken we met Sunny Ofehe, Femi Soewu en Jandries Groenendijk over het hachelijke avontuur dat zij hebben beleefd in de Nigerdelta. Hoe gingen de ontvoerders met hen om en vreesden ze voor hun leven? Ook gaan we in op de vraag of er losgeld is betaald.

Gijs Scholten van Aschat
De entertainer is het portret van de familie Rice, drie generaties variétéartiesten die het steeds moeilijker krijgen om hun plaats in een snel veranderende maatschappij veilig te stellen. De gesprekken tussen grootvader Billy en kleindochter Jean worden afgewisseld met de optredens van vader Archie (Gijs Scholten van Aschat) die met sarcastische liedjes zijn publiek een spiegel voorhoudt. Wanneer de familie verenigd is en de drank zijn werk doet, laat het nieuws van de dood van Archie’s zoon Mick, omgekomen tijdens zijn legerdienst in het buitenland, de gezinsleden totaal ontredderd achter. Vanavond is Gijs Scholten van Aschat te gast.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Cornald Maas, Alain Clark en Gijs Scholten van Aschat te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 13 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie