Uitzending
Pauw & Witteman - 12-5-2014

12-5-2014

Pauw & Witteman

2627 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: DaniŽlle Hermans, Alain Clark, Cornald Maas, Tom Middendorp, Jasper Kremers en Merapi Obermayer

DaniŽlle Hermans
DaniŽlle Hermans schreef samen met collega-schrijfster Esther Verhoef een boek over Nederlandse vrouwen die jarenlang als kind zijn mishandeld en misbruikt door nonnen. Aanleiding waren de verhalen van hun moeders die beiden op door zusters geleide scholen zaten. Een van de geÔnterviewden is Merapi Obermayer. Zij vertelt welke invloed de wreedheden hebben gehad die zij als meisje heeft moeten ondergaan op een internaat waar nonnen de scepter zwaaide.

Tom Middendorp en Jasper Kremers
Vandaag is er vanuit Defensie een voortgangsreportage naar de Tweede Kamer over de missie in Mali gegaan. De missie naar Mali is na opbouwfase nu operationeel; de patrouilles en verzamelen van inlichtingen kunnen elk moment beginnen. We praten vanavond met Jasper Kremers, commandant van de kwartiermakers van de VN-missie in Mali en met Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten. Kremers heeft de opbouw van de missie in Mali begeleid.

Alain Clark en Cornald Maas
Het is de beste prestatie van Nederland op het Eurovisie Songfestival sinds 1975: The Common Linnets eindigden met 238 punten op de tweede plaats in de finale. The Common Linnets, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, zongen het nummer Calm After The Storm. Oostenrijk won het festival met het nummer Rise Like A Phoenix, gezongen door Conchita Wurst. Maar wie wordt de inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2015? Na het succes van Anouk vorig jaar en Waylon en Ilse de Lange nu is de roep om een nieuwe topartiest groot. Cornald Maas, commentator van het festival, en zanger Alain Clark bespreken dit vanavond bij Pauw & Witteman

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Cornald Maas en Alain Clark te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 12 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie