Uitzending
Pauw & Witteman - 15-5-2014

15-5-2014

Pauw & Witteman

1792 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Ellen ten Damme, Hans Dorrestijn, Frans Timmermans, Winny Khemiri, Nizar Khemiri & Christine Otten

Ellen ten Damme
Zangeres Ellen ten Damme brengt een ode aan de Nederlands kampioen merelzang. Ze laat zich hiervoor inspireren door Blackbird van de Beatles. We praten over vogelzang met ten Damme en vogelaar Hans Dorrestijn.

Winny Khemiri, Nizar Khemiri & Christine Otten
De Brabantse kapster Winny en de TunesiŽr Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in TunesiŽ en verwachten een kind. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen. Vanavond zijn Winny en Nizar te gast. Net als Christine Otten, die een boek over het duo schreef.

Frans Timmermans
Volgende week zijn de Europese Verkiezingen en van een campagnekoorts valt nog weinig te merken. De politieke partijen hebben hun B-sterren erop ingezet, nieuwsrubrieken besteden er plichtmatig aandacht aan en de opkomst wordt waarschijnlijker lager dan ooit. Frans Timmermans, Minister van Buitenlandse Zaken, vindt Europa wel belangrijk. Hij ziet hoe OekraÔne verscheurd dreigt te raken en tracht met zijn collegaís een vuist te maken tegen een al te hebberige Poetin. Hoe gaat Timmermans de kiezers duidelijke maken dat ze echt wat te kiezen hebben in Europa en dat ze daarom op 22 mei naar de stembus moeten.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Christine Otten, Ellen ten Damme en Frans Timmermans te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 15 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie