Uitzending
Pauw & Witteman - 11-3-2008

11-3-2008

Pauw & Witteman

1422 x bekeken | 0 reacties
6
Deze keer aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman, onder anderen: Anita Witzier en Borg Palm

Anita Witzier
'Sister Act' is bekend als de film met Whoopi Goldberg die er met de nonnen een dolle boel van maakt. Nu is het ook een programma van de KRO. Anita Witzier volgt vier nonnen die zich zes weken lang inzetten voor een goed doel. Zusters Maria, Agneta, Marie Josť en Gerda voeren op hun eigen ludieke manier campagne om geld in te zamelen. Zuster Maria zet zich in voor vrouwen die het slachtoffer zijn van vrouwenhandel, vrouwen die vluchten voor huiselijk geweld en ongewenst zwangere meisjes. Zij worden opgevangen in het Utrechts Cordaad-huis. Zuster Agneta maakt zich sterk voor ex-bajesklanten in Nijmegen. Zusters Gerda en Marie Josť doen hun best voor een dagverblijf voor Braziliaanse bejaarden.

Borg Palm
Palm is de advocaat van de homoseksuele Iraanse asielzoeker Mehdi Kazemi (19). Vandaag verklaarde de Raad van State het hoger beroep van de IraniŽr ongegrond. De cliŽnt van Palm had bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van zijn asielaanvraag door staatssecretaris Albayrak (Justitie, PvdA). Nederland zal de Kazemi binnenkort uitzetten naar Groot-BrittanniŽ, het land waar hij het eerst asiel aanvroeg en werd afgewezen. De man moet vrezen voor zijn leven. Zijn ex-vriendje Parham is in maart 2006 in Iran ter dood gebracht wegens zijn homoseksualiteit. Tijdens het verhoor bracht Parham de Iraanse autoriteiten op het spoor van Kazemi die indertijd in Groot-BrittanniŽ studeerde. Hij kreeg van zijn familie de waarschuwing weg te blijven uit Iran als zijn leven hem lief was.
Volgens het Britse asielbeleid hoeft een homoseksuele IraniŽr niets te vrezen zolang hij zich gedeisd houdt. Niets staat de Britten dus in de weg Kazemi uit te wijzen naar Iran. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn in Iran sinds 1979 vierduizend homoseksuelen ter dood gebracht. Overigens is de Iraanse president Ahmadinejad de mening toegedaan dat in zijn land geen homo's wonen.

Marlies Lambers
Lambers is voorzitter van stichting Meiling, een door vrijwilligers gedreven adoptieorganisatie.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 11 maart door de VARA en de NPS. Te gast was Anita Witzier. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie