Uitzending
Pauw & Witteman - 13-3-2008

13-3-2008

Pauw & Witteman

1405 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond aan tafel in Pauw en Witteman: Maria Goos, Rintje Ritsma en Jack de Vries

Maria Goos
Maria Goos is een Nederlandse schrijfster die vooral bekendheid heeft verworven als scenario-schrijfster. Zo schreef zij het alom bejubelde toneelstuk ‘Cloaca’ dat later door Willem van de Sande Bakhuyzen werd verfilmd.
Goos is geďnteresseerd in hoe mensen met elkaar omgaan. Haar stukken handelen veelal over intriges binnen een familie, gezin of vriendengroep.
Aanstaande zondag vindt de premičre van haar nieuwe stuk ‘De familie Avenier deel 3&4’ plaats, uitgevoerd door toneelgroep ‘Het Toneel Speelt’. ‘De familie Avenier deel 1&2’ van deze vierdelige serie is vorig jaar gespeeld. Het is een toneelstuk over een Brabantse familie die rijk is geworden in de witgoedhandel. ‘De Familie Avenier’ is deels gebaseerd op haar eigen familie. Ter voorbereiding heeft ze gesprekken gevoerd met haar familie, samen met doumentairemaker Michiel van Erp.

Rintje Ritsma
Schaatser Rintje Ritsma is een legende. Hij werd vier keer wereldkampioen allround, in 1995, 1996, 1999 en 2001. Ook werd hij maar liefst zesmaal Europees kampioen allround, waarmee hij recordhouder is. Bij de Olympische Winterspelen van 1994, 1998 en 2006 won hij twee zilveren en vier bronzen medailles.
Ook voor de organisatorische kant van het schaatsen heeft hij veel betekend. Hij brak de sport open door in 1995 uit de kernploeg te stappen en met een commerciële formatie te beginnen. Dankzij hem zijn de salarissen verveelvoudigd en verdienen sterke schaatsers tonnen aan hun sport.
Ritsma is nu 37 maar schaatst nog steeds. De passie voor de sport zal hem waarschijnlijk nooit loslaten.

Jack de Vries
Jack de Vries was van december 2005 tot maart 2007 campagneleider van het CDA en geldt als de architect van het goede resultaat van de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006. Daarvoor was De Vries voorlichter van de CDA-fractie en persoonlijk politiek adviseur van premier Balkenende. Sinds 18 december 2007 is hij staatssecretaris van Defensie in het kabinet-Balkenende IV. In die hoedanigheid bracht hij vorige week een bezoek aan de Nederlandse troepen in Uruzgan. Vanavond doet hij verslag.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 13 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Maria Goos, Rintje Ritsma en Jack de Vries. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie