Uitzending
Pauw & Witteman - 20-4-2010

20-4-2010

Pauw & Witteman

1648 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Steven van der Heijden, Lilianne Ploumen, Samira Maas en Bart Chabot.

Lilianne Ploumen
Vandaag presenteerde de PvdA haar voorlopige kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. De lijst kent weinig verrassingen, met relatief veel bekende gezichten. Naast lijsttrekker Job Cohen is oud-stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart Ahmed Marcouch de hoogste nieuwe binnenkomer op plaats nummer 11. Oud-staatssecretaris Nebahat Albayrak staat wederom op de tweede plaats en staat daarmee voor huidig fractievoorzitter MariŽtte Hamer, die op plaats nummer 4 staat. Oud-minister Ronald Plasterk staat op de derde plek. De rest van de top tien wordt bezet door Jeroen Dijsselbloem, Jetta Klijnsma, Frans Timmermans, Gerdi Verbeet, Diederik Samsom en Sharon Dijksma. Opvallend laag op de lijst staan huidige Kamerleden Mei Li Vos (plek 36) en Paul Kalma (plek 41).

Partijvoorzitter Lilianne Ploumen is te gast in de uitzending.

Steven van der Heijden
Nu het vliegverkeer in Europa weer enigszins op gang komt is het vraag wie er voor de schade op gaat draaien. De vliegtuigmaatschappijen hebben zware verliezen geleden en vele reizigers hebben grote kosten moeten maken om toch thuis te kunnen komen of om te overnachten terwijl ze op een vlucht wachtten.

Steven van der Heijden is voorzitter van de Raad van Bestuur van reisorganisatie TUI, waar ook luchtvaartmaatschappij ArkeFly onder valt. Hij zal onder meer ingaan op de repatrillering van gestrande reizigers en de financiŽle gevolgen van het vliegverbod op zijn en andere reisorganisaties.

Bart Chabot
Bart Chabot volgt voor Pauw & Witteman de verkiezingscampagnes. Vanavond bespreekt hij de campagne van de PVV.

Samira Maas
In Joy, geregisseerd door Mijke de Jong speelt Samira Maas een meisje op zoek naar geluk. De achtienjarige Joy werd als baby te vondeling gelegd en groeide op in pleeggezinnen en tehuizen. Om het geluk te vinden, gaat ze op zoek naar haar biologische moeder.

Maas bracht haar jeugd ook door in pleeggezinnen en tehuizen en ziet dat er nog veel verbeterd moet worden in de jeugdzorg. Ze wil met de film de aandacht dan ook vestigen op de toestanden in kindertehuizen en wat er mis ging bij de jeugdzorg.

Samira Maas wordt voor haar rol in Joy bejubeld door de pers. Zelf ambieerde ze nooit een carriŤre als actrice. Ze werkte bij Jeugdzorg toen Mijke de Jong daar research kwam doen voor haar film. Daar raakten ze in gesprek en werd Maas uitgenodigd om auditie te komen doen, waarna ze de rol kreeg.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Bart Chabot, Lilianne Ploumen en Steven van der Heijden te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 20 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie