Uitzending
Pauw & Witteman - 23-2-2011

23-2-2011

Pauw & Witteman

3377 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Harry van Bommel, Leo Kwarten, Tineke Wiegmink, Mohammed Khattal, Chantal van de Cruijs, Sohaila Amer en Izaan Moenir-Alam.

LibiŽ, een dag na de lange heftige toespraak van kolonel Kadhafi. Op de Libische staatstelevisie liet hij in de anderhalf uur durende speech onder meer weten niet van plan te zijn af te treden. Ook riep hij zijn aanhangers op om de straat op te gaan om hem te steunen. Kadhafi zei dat LibiŽ desnoods 'huis voor huis moet worden doorzocht en schoongeveegd van demonstranten, als de betogers zich niet overgeven.'

Naast Leo Kwarten en Tineke Wiegmink zijn ook SP-Kamerlid en buitenlandwoordvoerder Harry van Bommel, Mohammed Khattal, Chantal van de Cruijs en Sohaila Amer te gast. Chantal van de Cruijs is reisleidster in LibiŽ en is ťťn van passagiers uit het vliegtuig wat vannacht terugkwam uit LibiŽ. Mohammed is docent economie in Leiden en is 15 jaar geleden gevlucht uit LibiŽ. Sohaila Amer woont met haar Libische ouders in Nederland. Haar verdere familie woont in LibiŽ.

Izaan Moenir-Alam
Afgelopen vrijdag kwam Izaan Moenir-Alam vrij, nadat hij jaren lang vastzat voor betrokkenheid bij de ontvoering van miljardairsdochter Claudia Melchers. Melchers werd in september 2005 twee dagen lang vastgehouden in een bungalowhuisje in Gelderland. Haar ontvoerders eisten 300 kilo cocaÔne in ruil voor haar vrijlating, maar Melchers sloot een deal dat in plaats van de cocaÔne 5 miljoen euro zou worden betaald. Uiteindelijk werd Melchers twee dagen later ongedeerd vrijgelaten, onder voorbehoud dat zij het losgeld later zou betalen. Volgens de politie en de familie Melchers is er uiteindelijk niks betaald.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 23 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Harry van Bommel, Leo Kwarten, Izaan Moenir-Alam en Claudia Melchers. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!