Uitzending
Pauw & Witteman - 22-2-2011

22-2-2011

Pauw & Witteman

3039 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Gerd Leers, Bert Koenders, Maike Meijer, Margôt Ros, Tineke Wiegmink, Tarek Jaballah, Mohammed Kattal, Rammadan Amer, Hammomi Amer en Soheila Amer.

Bert Koenders
De spanningen in Libië lopen steeds hoger op en inmiddels hebben verscheidene wereldleiders Kadhafi opgeroepen op te houden met “bloed vergieten”. In een toespraak voor de staatstelevisie liet de Libische leider vanmiddag weten het land niet te verlaten. Ook zei hij dat andere landen het beeld van Libië verstoren. In de uitzending wordt ingegaan op de laatste stand van zaken in het land met onder meer voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en een aantal demonstrerende Libiërs.

Gerd Leers
Minister voor Immigratie en Asielbeleid Gerd Leers (CDA) heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd, waarin hij bekend maakt het asielbeleid te willen aanscherpen. Ook wil hij mensen uit andere EU-landen die zijn veroordeeld voor verscheidene lichte delicten het land uitzetten. Kamerlid Hans Spekman (PvdA) noemt de plannen van Leers “weinig vernieuwend”. Enkele dagen geleden liet Spekman in Vrij Nederland weten Leers “op zijn neus” te willen slaan, omdat hij het Afghaanse meisje Sahar en haar familie terug wil sturen naar Afghanistan. Leers is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter die in januari zei dat er te weinig onderbouwing is het meisje weg te sturen.

Maike Meijer en Margot Rôs
Actrices Maike Meijer en Margot Rôs laten weer van zich horen middels het carnavalsnummer 25 bier. Rôs en Meijer zingen het nummer als hun portier-personages uit Toren C, de absurdistische VPRO-serie waarmee ze groot succes hadden. De portiers zijn één van de in totaal veertig verschillende typetjes die Meijer en Rôs allemaal zelf vertolken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 22 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Gerd Leers, Bert Koenders, Margôt Ros en Maike Meijer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie