Uitzending
Pauw & Witteman - 21-2-2011

21-2-2011

Pauw & Witteman

4071 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Jan Nagel, Melanie Schultz van Haegen, Bouta´na Azzabi, Kees Jansma en Bart Chabot.

Melanie Schultz
Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen wil duidelijker aangeven waar en wanneer er 130 kilometer per uur gereden mag worden. Schultz van Haegen liet in een Kamerdebat afgelopen donderdag weten dat er meer verkeersborden moeten komen op plekken waar geen matrixborden hangen. Dit zou meer duidelijkheid moeten verschaffen op wegen waar bijvoorbeeld alleen op bepaalde dagdelen 130 kilometer per uur gereden mag worden.

Bouta´na Azzabi,
Door de jaren heen heeft Al-Jazeera in vrijwel alle Arabische landen problemen gekend, waarbij correspondenten het land werden uitgezet of kantoren werden gesloten. Ook met de huidige onrusten in het Midden-Oosten en Noord Afrika wordt de nieuwszender door Arabische leiders gezien als een doorn in het oog. Het verslaggeven wordt de journalisten vaak onmogelijk gemaakt, zoals te zien was in Egypte en nu ook LibiŰ. Een belangrijk onderdeel voor Al-Jazeera is burgerjournalistiek. De Nederlandse Bouta´na Azzabi liep vijf maanden stage op de afdeling Nieuwe Media bij Al-Jazeera in Quatar. Een onderdeel van haar werkzaamheden was het filteren van de vaak gruwelijke beelden die de nieuwszender ingezonden kreeg door burgers. Azzabi is sinds deze week weer in Nederland.

Kees Jansma
De Sportcanon, een boek over de sportgeschiedenis van Nederland, wordt vandaag gepresenteerd in het Olympisch Stadion. De eerste exemplaren zijn uitgereikt aan oud-topsporters Reinier Paping, Ard Schenk, Rob Rensenbrink en Ron Zwerver. De Sportcanon is geschreven door sportjournalist Bart Jungmann en de sportredactie van de Volkskrant. Sportpresentator, producent en perschef van Oranje Kees Jansma schuift vanavond aan en gaat in op het nieuwe boek. Jansma werkte jarenlang bij Studio Sport, maar stapte in 1997 over naar Canal+, tegenwoordig Sport1, waar hij inmiddels Hoofd Sport is.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 21 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Jan Nagel, Kees Jansma en Melanie Schultz van Haegen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie