Uitzending
Pauw & Witteman - 25-2-2011

25-2-2011

Pauw & Witteman

1273 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Thomas Erdbrink, Henk Kamp, Piet Hamberg en Bart Chabot.

Thomas Erdbrink
Thomas Erdbrink, correspondent voor NRC Handelsblad in Iran, gaat in op de onrust in de Arabische wereld. TunesiŽ, Egypte, LibiŽ, Iran: wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten in deze landen waar het volk in opstand komt. En hoe is het om te leven in een dictatuur?

Henk Kamp
De hele sociale zekerheid moet op de schop, zo zegt minister Henk Kamp van Sociale Zaken in de Volkskrant. Het gaat dan om de Ziektewet, de Werkeloosheidswet en de Nabestaandenwet. Door de vergrijzing dreigen deze wetten onbetaalbaar te worden. De bevolkingssamenstelling verandert en daarom moeten de sociale wetten mee veranderen.

Piet Hamberg
Voormalig Nederlands voetballer Piet Hamberg was de eerste buitenlandse voetbaltrainer die weer werkzaam was in LibiŽ toen in 2000 het embargo in het land werd opgeheven en de grenzen weer open gingen. Hij werkte bij Al Ahli, de club van Saadi Kadhafi, de zoon van de Libische leider Moammar al-Kadhafi. Hamberg tekenden een contract voor tien maanden bij de club, maar na acht maanden is hij weer thuis. FinanciŽle toezeggingen bleven uit en Hamberg en zijn assistente Lindeman ontvingen twee maanden hun salaris niet.

Bart Chabot
Nog vijf dagen en dan kan Nederland stemmen voor de Provinciale Staten. Zowel de regionale politici als de landelijke kopstukken voerden afgelopen week nog volop campagne om de stem van de kiezer te winnen. Onze politiek watcher Bart Chabot volgt de campagnes van de politieke partijen op de voet en bespreekt vanavond de opvallende momenten uit de afgelopen week.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 25 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Henk Kamp, Piet Hamberg en Thomas Erdbrink. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie